2024. július 20. szombat 07:59

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

2020. évi 12 érintéses egyéni bajnokság kiírás

3 min read

Az idei évben változni fog az egyéni bajnokság pontozása. A 2019-es év végén több alkalommal előfordult, hogy 12-től több nevező jött össze a versenyeinken, és a teljes körmérkőzés így elég hosszúra nyúlt. A csoport lebonyolítás nem volt kivitelezhető, mert a nevezők az előző versenyen megnyert pontjait vitték tovább.

Így szakágunkvissza áll az egyes verseny helyezés szerinti pontozásra. Az adott forduló nyertese 21 pontot kap, a 2.helyezett 18 pontot és így tovább. (3.-16p; 4.-14p; 5.-12p; 6.-10p; 7.-8p; 8.-6p; 9.-4p; 10.-2p; 11.helyezett és az őt követők mind 1-1 pontot kapnak)

Ha egy ominózus versenyre 12 fő vagy kevesebb nevez, akkor teljes körmérkőzés lesz, irányított sorsolással. Ami annyit takar, hogy az azonos klubban játszó versenyzők, a verseny első fordulóiban ütközzenek meg egymással.

A 12 fő fölötti nevezés esetén, (nevezők számától függően)  kettő vagy több csoportba lesznek besorolva a versenyzők, ranglista alapján. A csoportokból 8 fő fog továbbjutni, előre meghatározott lebonyolítás szerint, (pl.a1-b4; a2-b3; a3-b2; b1-a4;)  és ott 2 fordulóban (oda-visszavágón) dől el a továbbjutás sorsa. Ha az oda-visszavágó után döntetlen alakult ki, akkor 3-3 büntető rúgás (11-es) következik. Ha ezután is döntetlen az állás, akkor felváltva jönnek a 11-es lövések, míg el nem dől, ki lesz a győztes. Mind a csoportból, mind az egyenes kiesésnél, a kiesettek helyosztókat játszanak, így a megfelelő mérkőzés mennyiség, és a versenyhelyezés is ki fog alakulni.

Nevezési díj 2 ezer forint/fő/forduló, amelyet a rendező klub felé kell megfizetni. Az első fordulót követően is lesz lehetőség nevezést leadni, azonban a nevező számoljon azzal, hogy hátrányból fog indulni. A nevező vállalja, hogy a nevezéssel a nevezési díj megfizetését is rendezi. A nevezési díjat az aktuális forduló napján kell befizetni, a verseny helyszínén.

A nevezéseket, az adott verseny kiírásában megnevezett személynek kell leadni, vagy Kovács Nándornál.

Tel:30/8720472

e-mail: kovacsnandor1974@freemail.hu

messengeren

A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek. Az egyes versenyeken is díjazzuk a helyezetteket (első helyezett serleg, érem; további dobogósok érem), valamint a végső sorrend dobogósait is (serleg és érem).

Az egyéni bajnoki, úgy mint az elmúlt időben is megszokott volt, idén is 3 fordulós lesz.

1.Forduló; Február 8. Debrecen 1/3

2.Forduló; Július 11. Budapest 2/3

3.Forduló; október 31. Budapest 3/3

A szakágra jellemező (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzzük a hangoskodást és az alkohol fogyasztást! Kérjük versenyzőinktől a sportruházatban való megjelenést!

Jó játékot és eredményes versenyeket kívánok minden 12 érintéses játékosnak a 2020-es évre!

A versenyeken ranglista pontok szerezhetőek.

Kovács Nándor (12 érintéses szakágvezető)