2024. július 20. szombat 08:53

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

12 érintéses egyéni OB – versenykiírás

3 min read

A 12 érintéses szakág országos egyéni bajnoksága a 2023-as évben 3 fordulós lebonyolítás szerint fog lezajlani. A fordulók tervezett ideje és helyszíne:

1. forduló: 2023. március 4., Budapest
2. forduló: 2023. július 16., Szeged
3. forduló: 2023. december 9., Debrecen

Mindhárom egyéni OB egyben EB kvalifikációs verseny is lesz. 2023-ban 7 EB kvalifikációs verseny lesz, melyekből, a legjobb 4 eredmény fog beszámításra kerülni. Így alakul ki a 2024-es Európa bajnokságra utazó 8 fős magyar válogatott keret.
Lebonyolítás: a versenyeken 12 fő vagy annál kevesebb nevező esetén teljes körmérkőzés lesz, irányított sorsolással! Ez azt jelenti, hogy az azonos klubban játszó versenyzők a verseny első fordulóiban lesznek összepárosítva.
12 fő fölötti nevezés esetén – a nevezők számától függően – kettő vagy több csoportba lesznek besorolva a versenyzők az aktuális ranglista helyezésük alapján. A csoportokból összesen 8 fő jut tovább a negyeddöntőbe, ahol előre meghatározott lebonyolítás szerint (pl. a1-b4; a2-b3; a3-b2; b1-a4), két fordulóban (oda-visszavágón) dől el a továbbjutás sorsa. Ha az oda-visszavágó után döntetlen alakult ki, akkor 3-3 büntető rúgás (11-es) következik. Ha ezután is döntetlen az állás, akkor felváltva jönnek a 11-es lövések, míg el nem dől, ki lesz a győztes.
Körmérkőzés esetén illetve a csoportokban, ha két (vagy több) versenyzőnek azonos pontszáma van, akkor az egymás elleni mérkőzés(ek)en szerzett több pont (majd az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége végül az azokon lőtt több gól) dönt! Ha az is döntetlen, akkor a gólarány, majd a több lőtt gól.
Mind a csoportból, mind az egyenes kiesésnél, a kiesettek helyosztókat játszanak, így a megfelelő mérkőzés mennyiség biztosítva lesz, és a versenyhelyezés is ki fog alakulni.
Az adott forduló nyertese 21 pontot kap, a 2. helyezett 18 pontot és így tovább (3.-16p; 4.-14p; 5.-12p; 6.-10p; 7.-8p; 8.-6p; 9.-4p; 10.-2p; 11. helyezett és az őt követők mind 1-1 pontot kapnak).
Az egyéni OB végeredményét a három forduló összesített eredménye fogja meghatározni. Az első fordulót követően is lesz lehetőség nevezni, azonban a nevező számoljon azzal, hogy hátrányból fog indulni, mivel mind a három verseny eredményét összesítjük.
Ha a lejátszott fordulók után két versenyző azonos pontszámmal áll, akkor a mindhárom versenyen részt vevő fog előrébb végezni (függetlenül a versenyeken elért helyezéseiktől)! Ezután a versenyeken elért több jobb helyezés dönt, ha az is megegyezik, akkor az alacsonyabb ranglista helyezés.
Nevezés: a nevezési díj 4 ezer forint/fő/forduló, amelyet a rendező klub felé kell megfizetni az aktuális forduló napján, a verseny helyszínén. A nevező vállalja, hogy a nevezéssel a nevezési díj megfizetését is rendezi.
A nevezéseket, az adott verseny kiírásában megnevezett személynek kell leadni, vagy Kovács Nándornál: – telefonon (30/8720472), e-mailben (kovacsnandor1974@freemail.hu) vagy Messengeren.
A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek. Az egyes versenyeken is díjazzuk a helyezetteket (első helyezett serleg, érem; további dobogósok érem), valamint a végső sorrend dobogósait is (serleg és érem).
A versenyeken ranglista pontok szerezhetőek!
A szakágra jellemező (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzzük a hangoskodást és az alkohol fogyasztását! Kérjük versenyzőinktől a sportruházatban való megjelenést!

Jó játékot és eredményes versenyeket kívánok minden 12 érintéses játékosnak a 2023-as évre!

Kovács Nándor
(12 érintéses szakágvezető)